Over ons

Net!Werk is een dienstcheque bedrijf in Staden (Oostnieuwkerke) dat zich focust op huishoudelijke hulp bij gezinnen én ouderen. Om te genieten van onze uitstekende diensten maakt u gebruik van Vlaamse dienstencheques. De  voordelen van dit systeem vindt u hieronder. Om onze diensten te ontdekken klikt u op onderstaande knop.

Dit is waar het allemaal begint: hulp in het huishouden. Waar kan u terecht? Net!Werk Staden biedt de passende en persoonlijke dienstverlening op elk moment! Kom gerust eens langs in ons kantoor of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!


Waarom dienstencheques?

Hoe werkt het?

Voor de aanvraag van huishoudelijke hulp neemt u met ons contact op en daarna kunnen wij met u de gewenste dagen, uren, taken,... van uw hulp bespreken.

Om dienstencheques te kunnen bestellen moet u zich inschrijven bij Sodexo Vlaanderen. Wij doen dit voor u in het kantoor via de website. Hiervoor vragen wij u om langs te komen in het kantoor, op de voorziene openingsuren of na afspraak.

Eens ingeschreven bij Sodexo, kunnen dienstencheques door u aangevraagd worden om de huishoudelijke hulp mee te betalen. Een dienstencheque kost u € 9,00 en kunt u gebruiken voor een uur hulp.

De cheques zijn 1 jaar geldig na de datum van bestelling. U kan kiezen voor het gebruik van papieren of elektronische dienstencheques. Net!Werk is voorstander van elektronische dienstencheques want dit systeem is:

  • EENVOUDIG: U of uw huishoudhulp hoeven de cheques niet in te vullen
  • MAKKELIJK in beheer: geen risico meer op fouten bij het invullen van de dienstencheques
  • SNEL: de bestelde cheques zijn sneller beschikbaar dan papieren dienstencheques
  • VEILIG: geen risico op diefstal of verlies

Deze informatie gaat uit van de bestaande wetgeving op heden.

Volgens de beslissing van het Bestuursorgaan van Net!Werk wordt ook een administratieve bijdrage aangerekend. 

Belangrijke weetjes in verband met fiscale aftrekbaarheid

Het bedrag van aangekochte dienstencheques is (vanaf 01/01/2020) 20% fiscaal aftrekbaar in de Personenbelasting. Vanaf het ogenblik dat u vier uur per week huishoudelijke hulp aanvraagt, kan het fiscaal interessant zijn om ervoor te zorgen dat je op twee verschillende namen per gezin dienstencheques kan bestellen.

Elke gebruiker, ongeacht of hij/zij werkt met papieren of elektronische dienstencheques, heeft een eigen persoonlijke zone op het net van Sodexo. Je krijgt toegang tot deze zone via uw elektronische identiteitskaart of via Itsme. In deze zone kunt u persoonlijke gegevens wijzigen, veranderen van betalingswijze, controleren wanneer u cheques besteld hebt, ... In het voorjaar stuurt Sodexo automatisch een fiscaal attest met het aftrekbare bedrag voor de dienstencheques, aangekocht in het jaar voordien.

Als u geen belastingen betaalt of geen belastingbrief krijgt, kunt u toch genieten van het fiscaal voordeel door 'het terug betaalbaar belastingkrediet'.